Hoe u het meeste uit uw evenement haalt

 

 

 

 

Denkt u erover om een ​​artiest te boeken voor uw evenement?

Dit is een zeer belangrijke beslissing om te nemen, zoals in de laatste sectie werd benadrukt. De kwaliteit van de muziek, gekoppeld aan de professionaliteit van de artiest, zal een sleutelrol spelen bij het bepalen van het succes en plezier van het evenement.

1. Zoek uit wie er zal optreden. Bekijk de data en tijden waarop de artiesten zullen optreden.

2.Bekijk de plaatsen waar de artiesten spelen. Waar gaan ze spelen? Hoe gaan ze op de markt worden gebracht? Wie gaat de rekeningen betalen?

3. Ontdek welke muziek de artiesten zullen spelen. Als je een evenement voor schoolgroepen organiseert, wil je misschien een drumstel en andere instrumenten meenemen. Als het evenement voor alle leeftijden toegankelijk is, moet je ook dansen en dergelijke bespreken.

4.Ontdek hoe u rechtstreeks in contact kunt komen met de artiesten. Moet je mailen? Wat is het e-mailveld van de site? Is het onregelmatig? Gaat het langzaam?

5.Je moet jezelf voldoende tijd gunnen om het evenement te boeken. Een week of twee zou goed moeten zijn, vooral als je georganiseerd bent.

6. Houd uw prijzen redelijk. Het is het beste om de evenementencoördinator te hebben, of iemand anders die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken, om u te helpen uw prijzen laag te houden. Je hebt een buffer, dus het kan geen kwaad als je de andere muzikanten imiteert.

7.Doe een basiszoekopdracht van de muziek en vergelijk de prijzen. Misschien vind je een paar uitzonderingen op een regel, maar tenzij je een muziekbudget van 100% hebt, zou het redelijk moeten zijn. Maak indruk op de artiesten en laat zien dat je hun aandacht hebt.

8. Na uw gesprek met de artiest, neem een ​​vergoeding. De artiest had een prijsbereik of een offerte moeten aangeven. Zorg ervoor dat het redelijk is en niet hoog. Ik maak ze duidelijk dat je een grote discjockey en een grote act bent. Wees niet teleurgesteld als u wordt afgewezen voor tarieven. Als je van disc jockey houdt, maar je kunt de tijd van je evenement niet aanpassen, neem dan contact met hen op via e-mail of bel ze.

Hieronder volgen algemene richtlijnen voor welke prijs u moet aanbieden aan wie u ook besluit te ondertekenen.

9.Als uw prijzen onderhandelbaar zijn, en ze komen niet overeen met wat u aanbiedt, wees dan niet bang om gewoon naar het evenement te rijden en het evenement te bezoeken. Mensen zullen je herkennen als de ceremoniemeester en alleen op basis daarvan zullen ze je respecteren.

10. Besteed tijdens je gesprek met de artiest een paar minuten om hem gerust te stellen dat jij een belangrijke factor bent achter de prijs. Ze hoeven geen tijd of datum te weten, en door een paar minuten te besteden om ze te overtuigen, maak je hun evenement spectaculair!

En het allerbelangrijkste… behandel uw evenement als een bedrijf. Zorg ervoor dat je het behandelt als een gestructureerde, doordachte samenwerking. De meeste acts zullen de beslissingen die je neemt respecteren, maar als je doet alsof je dit bedrijf runt, zal het evenement laten zien dat je een serieuze professional bent en dat je relaties opbouwt op basis van die overweging alleen.

Dat gezegd hebbende, ga mensen niet aanrekenen voor de muziek. Als het niet duidelijk is dat jij degene bent die de acts inhuurt, reken dan geen dekkingstoeslag van twintig dollar voor je spontane idee. Als je bereid bent om rond te hangen en over het evenement te praten, voeg dan de prijs toe aan je contract en geef ze elke datum om erover na te denken zoals jij het ziet.

Het laatste wat je als impresario wilt doen, is geld van tafel gaan halen. Je zult geen klanten hebben als je ze eenmaal hebt overtuigd dat je meer waard bent dan dat ze je hebben betaald. Wanneer u een bedrijf runt, vindt u een manier om gefactureerde kosten in uw prijzen op te nemen. Wees er gewoon creatief in. Als u geen klantrelaties opbouwt, reken dan niets voor uw tijd. Krijg gewoon mensen voor je acts.

Dat is de verdomde zaak!